Иван Маджаров, БЛС: Болниците в момента работят с 85% от бюджета си

https://www.24chasa.bg/novini/article/8861506 www.24chasa.bg
Д-р Иван Маджаров

Парите, предвидени да влязат в здравеопазването заради COVID-19 - 250 млн. лв. сега, всъщност не са нови - по време на пандемията здравната ни система не е изразходвала почти толкова - 200 млн. лв., заяви по Би Ти Ви председателят на Българския лекарски съюз Иван Маджаров.

Болниците в момента работят с 85% от бюджета си, така че 10% увеличение всъщност с нищо няма да се отразят, каза още Маджаров.

Схемата, по която се изплащат парите на работещите с болни от COVID-19, не е справедлива. Част от работещите по тази линия остават извън мярката, каза още председателят на БЛС като призова схемата да се промени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"