Полша може да постави под карантина хора, върнали се от някои държави от ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/8862148 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Полша може отново да въведе карантинни мерки за хора, завръщащи се от някои страни, заяви днес правителствен говорител, след като данните напоследък показват увеличение на заразяванията с коронавирус, предаде Ройтерс.

"Обмисляме въвеждане на карантина за конкретни страни от Европейския съюз и извън ЕС", каза говорителят, предава БТА.

Той посочи Испания и Франция като държави, будещи тревога във връзка с коронавируса, и заяви, че правителството може да обяви решението си до дни, ако епидемията се изостри в конкретна страна.

Полша също отчита ново увеличение на броя на заразяванията. В събота бяха регистрирани 584 случая - втория най-голям брой за един ден от началото на пандемията. Здравното министерство каза, че увеличението се дължи главно на огнища във въгледобивни мини и че броят на новите случаи може да спадне до около 300 на ден следващата седмица. Въпреки това правителството се готви за втора вълна на коронавируса.

Вчера Полша регистрира 512 нови случая, с което общият брой на заразяванията стана 44 416. Досега документираните жертви на вируса са 1694.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"