Статистика: 25 млн. американци няма какво да ядат

https://www.24chasa.bg/novini/article/8863842 www.24chasa.bg
Хранителната несигурност за американските домакинства през миналата седмица е достигнала най-високото си ниво СНИМКА: Pixabay

Хранителната несигурност за американските домакинства през миналата седмица е достигнала най-високото си ниво, като почти 25 милиона американци са съобщили, че не са имали какво да ядат през седемте дни до 21 юли, съобщава Агенция "Блумбърг".

В седмичното проучване на Службата за отчитане на състоянието на домакинствата, около 23,9 милиона от 249 милиона анкетирани са посочили, че "в определен момент от седмицата не са имали какво да ядат", докато около 5,42 милиона посочват, че "често не са имали никаква храна".

Броят на анкетираните, които понякога не са имали достатъчно храна, е най-високият в проучването от 12 седмици насам, допълва агенцията, цитирана от БНТ.

Това, според анализаторите, е в резултат от дълбоката рецесия по време на пандемията, която остави милиони американци без работа.

"Блумбърг" посочва, че безработните американци получават допълнително обезщетение от 600 долара на седмица, което трябва да изтече в края на юли, докато Конгресът обсъжда нов пакет от социални помощи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември