Гръцките власти към мюсюлманите: “Молете се вкъщи“

https://www.24chasa.bg/novini/article/8865959 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

В Гърция въведоха строги мерки във връзка с Курбан байрам. Със задължителни маски се допускат определен брой вярващи в джамиите.
В цялата страна се извършват масови проверки за спазване на мерките, предава БНР.  

"Молете се в къщи", препоръчват гръцките санитарни власти на мюсюлманите.

Във връзка с празника Курбан байрам властите ограничиха броя на хората в джамиите.

Кметове оттеглиха издадените разрешителни за молитва извън храмовете. Полиция и местните власти охраняват места, където по традиция се извършват масови молитви на празника.

Забранено е събиране на повече от 10 души на тържество в домовете. Строгият контрол е във връзка с риск за масово предаване на коронавируса, както се случи в Ксанти преди месец.

Гръцката църква също разпореди строго спазване на санитарните мерки в християнските храмове и забрани събирания за църковните празници.

Носенето на маски е задължително във всички затворени обществени места. Глобата е 150 евро дори и за неправилно поставени маски.

Поради зачестилите случаи на събиране на много хора в нощните заведения по островите, полицията следи с дрон броя на клиентите. При нарушение се налагат строги глоби и затварят заведения.

Днес след извънредно заседание на правителството се очаква въвеждане на по-строги ограничения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"