БТК продадена в най-голямата сделка в най-новата ни история (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8866829 www.24chasa.bg

United Group придоби БТК, няма да сменят мениджмънта на телекома

Сделката за БТК е прикслючена окончателно и новият собственик.- медийната група United Group, е вписан в Търговския регистър, става ясно от внесени документи там. Мажоритарен акционер в United Group е лондонският фонд BC Partners..Цената не е обявена, но неофициално се знае, че е 1.3 млрд. евро. което я прави най-голямата досега в България. 

Финализирането на сделката стана възможно, след като бяха вдигнати запорите, наложени от синдиците на КТБ, след като те спечелиха дело и получиха 125 млн. евро. Тези пари ббяха отпуснати от банката по времето на Цветан Василев и с тези пари той прибоди БТК. След това обаче не можа да плати навреме обслужването на кредита и телекомът бе купен на търг от българския бизнесмен Спас Русев.

Сега той остава и в новия надзорен съвет на БТК. Освен него там са представители на BC Partners и United Group - Николаос Статопулос,  Стилианос Илиа, Драган Шолак и Виктория Боклаг.

Няма да имча промени в мениджмънта на БТК, научи "24 часа" от няколко независими източници. Главен изпълнителен директор остава Атанас Добрев, .в управителния съвет са още Радослав Златков - главен технически директор, Димитрис Лиупис - главен търговски директор, Иво Златев - главен юридически директор и  Асен Великов - финансов директор.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"