Без сметки за общи части за парно искат патриотите (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8868475 www.24chasa.bg
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Ако се приеме обаче, това ще увеличи сметките на съседите, които не са се отказали от парно

Отказалите се от парно да не плащат за общите части, както досега. Това гласят поправки в Закона за енергетиката, внесени от група народни представители, начело с лидера на НФСБ Валери Симеонов. Така на практика хората, които не живеят в апартамента, няма да се налага да плащат сметки за общите части.

Според новите текстове, ако не се използва топла вода или парно, клиентът ще може да подаде декларация за това пред съответната топлофикация. В срок до 30 дни след това собственикът вече няма да се счита за клиент на топлофикацията и съответно няма да получава сметки.

Ако промените бъдат приети, това означава, че сметките на тези, които не са се отказали от парно, ще се увеличат, тъй като те ще поемат изцяло плащането.

4 варианта за избор от общото събрание на блока има за измерване плащането за общи части. Единият е да се изчисли от фирма за дялово разпределение.

Другият е да се гласува фиксиран процент, определен от общото събрание, но не по-малък от 20 и не по-голям от 40%, Третият е по реално измерено количество енергия за сградната инсталация да се изчисли от магистър по енергетика, но досега не е правено. Четвъртият - по изчислителен път да се измери сградната инсталация и да се определи каква топлинна енергия отдава, също не се прилага.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов