Китай ще продължи с модернизацията на своята отбрана и въоръжени сили

https://www.24chasa.bg/novini/article/8869650 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Китай трябва да продължи с модернизацията на своята отбрана и въоръжени сили, заяви председателят Си Дзинпин по време на семинар на Политбюро на ЦК на ККП, провел се този четвъртък, съобщава Радио Китай

Следването на социализма с китайска специфика и постигането на национално възраждане се нуждаят както от продължаване на развитието, така и от гарантиране на сигурността. Просперитетът на страната и изграждането на силна армия вървят ръка за ръка, подчерта Си Дзинпин.

Модернизацията на въоръжените сили и националната отбрана трябва да съответства на цялостния модернизационен процес на Китай, а способностите им да отговарят на стратегическите нужди.

Подчертавайки, че днешният свят търпи безпрецедентни, огромни и бързи промени, а пандемията от COVID-19 оказва дълбоко влияние върху международния ред, Си Дзинпин заяви, че националната сигурност на Китай е изправена пред увеличаващи се неясноти и дестабилизиращи фактори.

Модернизацията на въоръжените сили и националната отбрана трябва да бъде постигнато с усилията не само на военнослужещите, а на цялото общество, посочи още китайският лидер.