Китай ще продължи с модернизацията на своята отбрана и въоръжени сили

https://www.24chasa.bg/novini/article/8869650 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Китай трябва да продължи с модернизацията на своята отбрана и въоръжени сили, заяви председателят Си Дзинпин по време на семинар на Политбюро на ЦК на ККП, провел се този четвъртък, съобщава Радио Китай

Следването на социализма с китайска специфика и постигането на национално възраждане се нуждаят както от продължаване на развитието, така и от гарантиране на сигурността. Просперитетът на страната и изграждането на силна армия вървят ръка за ръка, подчерта Си Дзинпин.

Модернизацията на въоръжените сили и националната отбрана трябва да съответства на цялостния модернизационен процес на Китай, а способностите им да отговарят на стратегическите нужди.

Подчертавайки, че днешният свят търпи безпрецедентни, огромни и бързи промени, а пандемията от COVID-19 оказва дълбоко влияние върху международния ред, Си Дзинпин заяви, че националната сигурност на Китай е изправена пред увеличаващи се неясноти и дестабилизиращи фактори.

Модернизацията на въоръжените сили и националната отбрана трябва да бъде постигнато с усилията не само на военнослужещите, а на цялото общество, посочи още китайският лидер.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка