Радио Китай: КНОА ще бъде винаги сила за защита на народа и поддържане на мира

https://www.24chasa.bg/novini/article/8871097 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

На 1 август се навършват 93 години от създаването на Китайската народоосвободителна армия (КНОА), съобщава Радио Китай. През този период, под ръководството на ККП, армията бе неотлъчно до народа и страната в тяхната борба за създаването на Нов Китай, за защита на държавния суверенитет, интересите на развитието, даваше и продължава да дава принос за поддържането на световния мир и стабилност.

През изминалите 93 години КНОА бе най-надеждната опора на китайския народ. В началото на годината, когато избухна епидемията от COVID-19, армията изпрати над 4000 военни лекари в Ухан, под нейно ръководство функционираше специалната болница „Хуошъншан“. А благодарение на своята дисциплина нито един от военните медици в Ухан не се зарази с вируса. След епидемията, Южен Китай бе връхлетян от проливни дъждове, причинили сериозни наводнения, но и тук китайската армия бе отново на предните линии, спасявайки човешки животи.

Китайската армия е и решителна сила за поддържане на световния мир.След обявяването на КНР през 1949 г. страната не е започвала нито една война. Тази година се навършват 30 от участието на китайски „сини каски“ в мироопазващи мисии на ООН. До момента над 40 000 китайски военнослужещи са били част от 16 подобни мисии на световната организация.

След избухването на епидемията от ебола в Сиера Леоне и Либерия през 2014 г. китайската страна изпрати 6 медицински екипа там, за да помагат за овладяване на ситуацията и лечението на заразените.

В момента светът се намира в период на безпрецедентни промени. Пандемията от COVID-19 ще окаже дълбоко влияние върху структурата на международния ред, увеличават се неясностите и несигурността. Но както и досега КНОА ще продължи да брани суверенитета, националната сигурност и интересите на развитието на страната, ще защитава интересите на народа и ще даде принос за изграждане на общност на споделена съдба.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта