Сърфист оцеля след атака на акула

https://www.24chasa.bg/novini/article/8871812 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Сърфист оцеля след нападение на бяла акула край бреговете на Западна Австралия, след като хищникът е откапал част от крака му и от дъската за сърф, съобщи „Нюзуик“.

Приятелката на 28-годишния Фил Мъмерт споделя, че е извадил страхотен късмет, че е оживял и благодари на хората, помогнали му да се спаси. Отхапаната през средата дъска свидетелства за срещата на Фил с 4-метровото чудовище.

В социалните мрежи са разпространени снимки от болницата, в която Мъмерт лекува ранения си крак. Приятелката му споделя, че той се справя добре след операцията. При нападението акулата е откъснала няколко парчета от крака му, предава БГНЕС.

Намиращи се наблизо сърфисти са му се притекли на помощ и той е откаран в съзнание в болницата. Младата жена благодари на всички, които са спасили живота на приятеля ѝ и са го отнесли на брега, както и на онези, които са държали крака му, докато пристигне бърза помощ.

Правителството на Западна Австралия направи изявление, че оглед с дронове е потвърдил наличието на пасажи от сьомга и колония на тюлени в района на атаката, който е много популярен сред плувците и рибарите.

Тези условия може да увеличат вероятността хората в този район да се сблъскат с акула. След нападението плажът е бил закрит, съобщава изданието.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов