САЩ вдигат таксите за зелени карти и гражданство

https://www.24chasa.bg/novini/article/8872175 www.24chasa.bg

Имиграционната служба на САЩ публикува списък с нови цени за подаване на документи за виза и гражданство, които влизат в сила след 60 дни. Някои от таксите се намаляват, но има и такива, които скачат драстично. Средното увеличение е 20%, съобщи “BG войс”.

Молбата за разрешително за работа вече ще струва 550 долара, а досега беше 410 – увеличение от 34%. Молбата за зелена карта за чужденец, близък на американски гражданин, скача от 535 долара на 550. За зелена карта на съпрузи обаче поевтинява на $ 510 от 535 досега. $ 760 ще е таксата за подаване на молба за промяна на временната зелена карта с постоянна, когато е получена чрез брак.

С цели 75% скача подаването на молбата I-129L за чуждестранни работници, които работят за американска компания в чужбина и са трансферирани в Америка. Досега таксата е била $ 460, а сега става 805. С 55% скача разрешителното за работа на временни чуждестранни работници на нискоквалифицирани позиции като студенти, които идват на лятна бригада. Те ще плащат $ 715. С 55% е увеличението за разрешително за работа за надарени чужденци като атлети, музиканти, художници. Цената за тях скача на $ 705.

Издаването на разрешително I-193 за повторно влизане в САЩ на чужденец, който има зелена карта, без да има виза или без да показва паспорта си, се увеличава с 377% и от $ 585 става $ 2790.

Молбата за гражданство вече ще струва по-скъпо с цели 81% - $ 1160 (при подаване на документи онлайн).

Заради пандемията от коронавирус имиграционната служба в САЩ изпадна в тежка финансова криза, защото броят на молбите за визи, гражданство и др. е намалял, а агенцията се самоиздържа от внесените такси.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта