“Огилви груп” ще променя нагласите към хората в неравностойно положение

https://www.24chasa.bg/novini/article/8872233 www.24chasa.bg
Незрящият фотограф Дилиян Манолов също е герой в платформата.

“Огилви груп България” (Ogilvy Group Bulgaria) се включи в кампанията “От хора за хора” за промяна в обществените нагласи към хората в неравностойно положение, организирана от сдружение “Общност Мостове”.

“Мащабът на проблема, който засягаме, е трудно измерим с точност, но със сигурност наличните данни сочат голяма група от населението. Над 660 хил. души в България имат някакво увреждане, това прави почти 1/7 от населението”, казват от сдружението.

Заедно с комуникационната агенция те създават творческа онлайн платформа, в която са представени хора със специални способности - знания, умения, опит. Първоначално са избрани 8 души, но към тях ще се приобщават още хора, които променят нагласите. За да бъде използван от всички, сайтът в момента е с шрифт, подходящ за дислектици, а съдържанието е достъпно и за незрящи, като технологичното обогатяване продължава.

Това е и първата кампания, в която част от съдържанието ѝ е снимано от незрящия фотограф Дилиян Манолов, който е и един от представените в платформата герои.

Безвъзмездно за нея услугите си предоставят агенциите Ogilvy Sofia, MindShare, Metric DS, Knoway, продуцентската компания Know How Films и сформираният от тях екип от над 20 души с режисьора Еди Шварц, оператора Теодор Фичев и фотографа Златимир Араклиев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември