Турция единствена в Европа увеличи продажбата на коли

https://www.24chasa.bg/novini/article/8872264 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Турция е единствената европейска страна, която увеличи броя на продадените леки коли, независимо от пандемията от коронавирус.

През първата половина на 2020 г. турският автомобилен пазар се нареди на шесто място по продажби в Европа.

Автомобилната индустрия е една от най-пострадалите на фона на пандемията от коронавирус, предава БГНЕС.

Негативното влияние на COVID-19 върху автомобилния пазар бе почувствано по-слабо в Турция, отколкото в останалите европейски държави, се казва в репортаж на Анадолската агенция.

Според доклада на Асоциацията на автомобилните дилъри „Оценка на европейския автомобилен пазар“, подготвен въз основа на данните на Асоциацията на европейските производители на автомобили, през първата половина на 2020 г. продажбата на коли в Европа е намаляла с 38,9% в сравнение със същия период на предходната 2019 г.

На европейския пазар са продадени малко над 6 млн., докато през първите шест месеца на 2019 г. продажбите са достигнали 9,8 млн. леки коли.

Нито една страна в Европа, с изключение на Турция, не е успяла да увеличи продажбите. През първото тримесечие на 2020 г. Турция е заемала седмо място в Европа по продажби. А в края на първото полугодие тя е успяла да се изкачи на шесто.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов