Удължават програмата за топъл обяд в условията на COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8872466 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Близо 29 000 възрастни и хора без доходи ще продължат да получават топъл обяд до края на годината. За да се осигури храна за най-уязвимите българи, социалното министерство отпуска 14 милиона лева, които ще бъдат разпределени между изпълнители в 170 общини.

Така топъл обяд ще продължат да получават близо 28 000 българи, които живеят под прага на бедността или са под карантина, предава Нова тв.

Менюто включва три компонента – супа, основно ястие и хляб. Самите готвачи пък признават, че когато успеят да спестят пари от продукти, правят за хората и десерт.

От социалното министерство пък са категорични – всеки може да се запише, стига да отговаря на определени критерии.

„Хората, които получават топъл обяд, са хора без доходи или с доходи до линията на бедност за страната, които нямат близки, които да се грижат за тях, или са поставени под карантина, но пак трябва да отговарят на условието да са с доходи под линията на бедност”, обясни Мая Луканова, гл. експерт в АСП.

Към момента програмата е удължена до края на годината, но и след това ще се мислят варианти, за да продължи да се помага.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов