Зюмбюлев: За първи път виждам сблъсъци между протестиращи и софиянци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8876512 www.24chasa.bg
Борислав Зюмбюлев КАДЪР: БНТ

Никой досега не е така яростно недоволствал, че му развалят спокойствието. Дори през 90-те имаше одобрение на младите, които протестират. Това каза пред БНТ главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев. 

"Разбира се, че като има протест, протестиращите ще създадат максимално неудобство, за да постигнат цели. За първи път виждам сблъсъци между протестиращи и софиянци", каза още той. 

"Причината да виждаме най-вече млади хора там е, че младите са по-безстрашни", каза в студиото журналистката Мира Баджева.

"Не знам колко страхът от COVID намалява протеста, но теоретично може да се предполага, че ако ситуацията стане още по-лоша, това е напълно мислимо през есента да има друг повод за натягане. Сега основният мотив на протестиращите е недоволството от българския връзкарски капитализъм. Навремето имаше една журналистка Радостина Константинова, която ми казваше: Най-простият начин да разбереш една ситуация е да подредиш нещата хронологично.", каза още той. 

"На "Росенец" Христо Иванов е ходил няколко пъти, защо сега стана най-дразнещата тема?, попита главният редактор на "24 часа". Мира Баджева отговори: Всичко се случи на живо, хората видяха какво се случва, държат се като частни стражари хора на държавна заплата. Това натисна едно копче емоционално и събуди гняв. 

"Не мога да се поставя на мястото на Борисов, но ми се струва, че това снижаване и неактивно противодействие на блокадите само помага на ГЕРБ, защото настройва мълчаливото мнозинство към протеста, от друга страна ги поставя против всякакви обвинения в тоталитаризъм. Този лагер на Орлов мост може за 15 мин. да бъде преместен, но това не се прави, което работи в полза на ГЕРБ. В предсрочни избори няколко седмици преди редовните няма голям смисъл", каза Борислав Зюмбюлев. 

"Ясно е защо не искат избори, именно заради служебния кабинет, които биха били водени от президента. Сега различното е, че ГЕРБ не са убедени в перспективата си, че ще спечелят избори", каза Баджова. 

"Аз не изключвам през ноември, ако нещата с COVID-19 са много зле да се тръгне към "правителство на националното спасение" и тогава Борисов да се оттегли в името на това да има споделена отговорност за неща, които ще ни се случат", каза главният редактор на "24 часа". 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"