Разделното събиране на отпадъци в Пекин дава резултати

https://www.24chasa.bg/novini/article/8877146 www.24chasa.bg

Пекин е постигнал добри резултати от въвеждането на кампанията по разделно събиране на отпадъци преди три месеца, особено що се отнася до разпределянето на кухненския отпадък, информираха властите в понеделник, предава Радио Китай.

Събираният на ден кухненски отпадък през юли се е равнявал на 1764 тона, с 470% повече спрямо данните за април, каза Джан Йен, заместник-директор на комисията по градско управление.

Междувременно, дневното количество отпадък, отделно от кухненския, рециклируемия и опасния, е спаднал с 26% на годишна база до 19 960 тона през юли, каза още служителят на пресконференция.

По думите на Джан Йен, Пекин разполага с 44 съоръжения за третиране на домакински отпадъци, с общо проектиран капацитет от 32 711 тона дневно.

От 1 май Пекин се присъедини към клуба на китайските градове, които въведоха задължително разделно събиране на боклука, за да опазят по-добре околната среда.

Пекин изисква от домакинствата да събират отпадъка в следните категории: кухненски, рециклируем, опасен и друг.

Властите разкриха още, че до края на юли са регистрирани и наказани близо 7000 нарушения, свързани с класификацията на домакинския отпадък.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г