Над 1000 са новите случаи на коронавирус в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/8879630 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Позитивните случаи от коронавирус в Турци надхвърлиха 1000 за деня.

На 4 август са били установени 1083 нови заразени с COVID-19-19, съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Министър Коджа характеризира тенденцията като особено тревожна. В резултат на приложените мерки числото на новите случаи бе паднало доста под 1000 и се отчиташе като добро постижение в борбата срещу коронавируса. Но в дните на Курбан Байрам масово се наблюдаваше неспазване на мерките и се счита, че като резултат от това е драстичното увеличение на случаите на заразени, предава БТА.

"Има много сериозно увеличение в числото на ново заболелите. Много е голяма разликата в числото на заболелите отпреди и в последните 1-2 дни. Това се случва за пръв път и е много тревожно", каза министърът.

По думите му 18 души са починали на 4 август, а общото число на починалите от месец март насам е достигнало 5765 души. Общото число на позитивните пациенти е 234 934 души, което е повече от излекуваните пациенти, които са 218 491 души. Досега са били тестувани 4 млн. 973 души, в тежко състояние се намират 583-ма болни.

Междувременно министерството на вътрешните работи е разпратило нареждане до местните власти в 81 провинции на страната, включващо завишаване на мерките срещу разпространението на COVID-19-19.

Предвижда се местните власти да засилят контрола по отношение на спазването на мерките от гражданите, контрола над карантинираните, ограничения или отмяна на съболезнователни събития, допълнителни мерки за провеждането на сватбите, годежите и т.н. Също така местните власти са оторизирани при негативна промяна на епидемиологичната обстановка да предприемат допълнителни мерки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"