"Булсатком" спря за няколко часа заради профилактика

https://www.24chasa.bg/novini/article/8881764 www.24chasa.bg

Читател сигнализира, че не е успял да гледа речта на Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ

Технически проблем спря телевизията на стотици абонати на сателитния оператор "Булсатком" днес, съобщиха десетки читатели в редакцията на "24 часа".

Един от тях дори заподозря провокация, тъй като искал да гледа речта на Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ, но телевизия нямало. Малко след като чул по радиото, че изказването на премиера е свършило, излъчването на тв каналите било възстановено.

Провокация няма, причината е техническа, обясниха от оператора. През нощта е била планирана профилактика, при която е актуализиран софтуерът на оборудването, за да може да бъдат включени повече канали с HD качество. Работата по актуализацията обаче е продължила повече от очакваното и е приключила в обедните часове, поради което част от абонатите на "Булсатком" не са получавали тв съдържание.

"В рамките на няколко часа успешно бяха направени необходимите ъпдейти и всички услуги поетапно се възстановяват. Профилактиката, предвидена за късните часове на нощта, е продължила по-дълго от предварително заложеното", казаха от "Булсатком".

Още сутринта операторът уведомява своите клиенти на сайта си и на страницата си във фейсбук, че поради актуализация на софтуера има вероятност от временно прекъсване на услугата при част от наличните приемници, като предварително се извинява за създалото се неудобство.

"Усилията на компанията са насочени към предоставяне на по-добро и качествено съдържание, като от началото на годината "Булсатком" инвестира в цялостно технологично обновление, с което да предостави на своите лоялни клиенти още по-добра услуга", обясниха още от екипа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"