Ключът към качествената българска продукция е в добре организираната работа

https://www.24chasa.bg/novini/article/8881845 www.24chasa.bg
Агрономът Стоян Манджуков

Компанията „Чери Дриймс“ ООД произвежда зелени и червени чушки, лют пипер и тиквички, броколи и, разбира се, емблематичните вкусни български череши

Пламен Михайлов и Стоян Манджуков се занимават със земеделие от 10 години. Стопанството им се намира край пазарджишкото село Щърково, където заедно с техните съдружници отглеждат над 330 декара черешови градини. През последните три години произвеждат и зеленчуци като зелени и червени чушки, лют пипер, тиквички, бяло зеле, карфиол и броколи.

„Гарантираме качеството на продукцията ни на първо място благодарение на нашия екип от специалисти и затворения цикъл на производство. Непрекъснато внедряваме модерни технологии и работим според последните тенденции в овощарството и зеленчукопроизводството“, обяснява Стоян, който е агроном.

От 2015 г. имат собствен цех, в който обработват и пакетират продукцията си. Той е оборудван с хладилни камери, термосграда и една от най-модерните поточни линии. Инвестират особено внимание и в поддържането на правилния температурен режим за продукцията по пътя й от стопанството до клиента – от контролираната температура в цеха, през пакетажа, за който използват специални термопликове със затворена атмосфера специално за черешите, до транспорта с хладилни камиони към рафта в магазина. По този начин продуктите им стигат винаги пресни и с високо качество до българския потребител.

Освен търсенето и интересът от потребителя друга оценка за качеството на продукцията им е фактът, че компанията е сертифицирала дейността си по международния стандарт Global G.A.P още от първия ден на производство.

„Сертификатът Global G.A.P. e важен инструмент, който гарантира ред в едно модерно земеделско стопанство. За да поддържаш този стандарт и качество, е важен екипът, който стои зад тях. Вярвам, че ключът към успеха се крие в добре организираната работа както вътре в компанията, така и с доставчиците и подизпълнителите. Това означава правилна селекция на сортове и семена, производство на разсад, агрономия, следберитбена селекция, пакетаж, заготовка и динамична логистика. Всяка една стъпка е важна и изисква дисциплина, организация, опит и воля за растеж и развитие“, казва Пламен.

Kaufland България е първата верига, с която започват работа преди години. В резултат на подкрепата и партньорството с компанията през 2018 г. „Чери Дриймс“ диверсифицира продукцията си - започва да отглежда и зеленчукови култури. Днес продължава да развиват зеленчукопроизводството си на 310 декара земя.

„Работата с Kaufland България ни мотивира да бъдем дисциплинирани и отговорни към българския потребител. Веригата изисква качество и това ни дава тласък да се стремим към все по-добро производство и краен продукт, отговарящ на нуждите на крайния клиент. Това, което е от особена важност за нас, е, че с Kaufland заедно успяваме адекватно да планираме производството така, че да работим спокойно напред във времето. Това е възможно само чрез взаимно разбиране на нуждите и на двете страни, каквото имаме с опитния екип на търговската верига,“ коментира Пламен.

Kaufland България развива устойчива и дългогодишна политика в подкрепа на продуктите, произведени в България. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български. Търговската верига си партнира с родни производители и доставчици от 26 региона у нас, което е почти цяла България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро