TikTok ще прави база за 500 млн. долара в Ирландия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8883913 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

TikTok заяви, че планира да изгради център за данни вна стойност 500 милиона долара в Ирландия, съобщи Би Би Си.

Базата ще съхранява видеоклипове, съобщения и други данни, генерирани от европейски потребители от приложението за споделяне на видеоклипове в къса форма.

Досега всички записи на неговите потребители се съхраняват в САЩ, като резервно копие се съхранява в Сингапур.

Съобщението идва в момент, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще забрани приложението в САЩ на основание, че това, че е китайска собственост, го превръща в риск за националната сигурност.

Базираната в Пекин компания майка Bytedance отрича обвинението. Въпреки това, тя е в преговори за продажба на своите операции в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия на Microsoft, предаде БГНЕС.

Подобно на много приложения за социални медии, TikTok събира широк спектър от информация за своите потребители.

Данните се събират за насочване на реклами и помагат за приспособяването на мощен алгоритъм. Критиците обаче твърдят, че китайската компартия би могла да поиска достъп до този масив от данни съгласно своя Закон за националното разузнаване.

Докато китайската версия на приложението, Douyin, съхранява своите записи в континентален Китай, TikTok казва, че съхранява всички свои потребителски данни разделени и не дава достъп на китайското правителство.

Предвид последните действия на администрацията на Тръмп, съществуващата компания е малко вероятно да продължи да съхранява информацията в САЩ.

От фирмата обаче заявиха, че решението за създаване на европейски център е нещо, за което се мисли "от доста време".

"Това е значителна инвестиция", заяви Тео Бертрам, директор на публичната политика на приложението за Европа, пред Би Би Си.

"Това е символ на нашия дългосрочен ангажимент към Европа и мисля, че това е важно послание за нашите потребители и нашите създатели в този момент."

Фирмата заяви, че трябва да създаде стотици нови работни места, когато влезе в експлоатация на неразкрито място между 18 и 24 месеца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"