Гешев обсъди цели с колеги, докато лидерът на "Възраждане" протестира отпред

https://www.24chasa.bg/novini/article/8884941 www.24chasa.bg

Главният прокурор Иван Гешев прие административните ръководители на окръжните прокуратури от Пловдивския апелативен район.  В работното съвещание участваха и заместниците му - Даниела Машева, Десислава Пиронева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов, както и новият административен ръководител на АП-Пловдив Тодор Деянов.

Акцент в срещата бе поставен върху изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите на прокуратурата по противодействие на т.нар. "битова престъпност". По-рано днес Иван Гешев разговаря и с прокурорите от Софийския апелативен район.

Докато Иван Гешев обсъждаше задачите пред прокуратурата, лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и няколко негови поддръжници спретната тричасов незаконен протест на 4-ия етаж във фоайето на Съдебната палата пред кабинета на главния прокурор. Рехавият протест приключи малко преди 17 ч.

След това поддръжниците на Костадинов продължиха пред Съдебната палата, където за кратко повикаха. Поводът за събирането им беше искането на Софийската градска прокуратура до съда от 20 юли за заличаване на партия "Възраждане". Причината - десетки "мъртви души" сред учредителите.

По време на престоя в Съдебната палата, който поддръжници на Костадинов предаваха във фейсбук, те обясниха, че искат да внесат сигнал до главния прокурор Иван Гешев срещу главния прокурор и той да се саморазследва.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега