Училищата в Китай се готвят за началото на новата учебна година

https://www.24chasa.bg/novini/article/8886557 www.24chasa.bg

Училищата и университетите в Китай се готвят за новата учебна година, която ще започне след около три седмици, със строги мерки за контрол на новия коронавирус, предаде Радио Китай. Те ще посрещат учениците на групи в различни часови интервали, заяви вчера ръководителят на пекинската Комисия по образование Уан Нин.

От университетите в китайската столица бе изискано да подготвят плановете си за отварянето от по-рано. През лятната ваканция във всички висши учебни заведения в Пекин бяха извършени обучения за реакция при извънредни ситуации, например за навременно изолиране и лечение на заразените, както и проследяване на близките контакти, за да са готови да се справят с възможни инфекции.

Много от учебните заведения се готвят да отворят врати около 1 септември. От Университета по политически науки и право обявиха, че първата група студенти ще се завърне на 29 август, а учебната година ще започне на 31 август. Университетът на Ухан е решил да започне записването на старите студенти на 6 септември, а на новопостъпилите пет дни по-късно.

В районите, където в момента епидемичната ситуация е сериозна, отварянето на училищата и университетите ще бъде отложено за по-късно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"