Китайската централна банка ще предприеме по-гъвкава и целенасочена парична политика

https://www.24chasa.bg/novini/article/8886578 www.24chasa.bg

От Китайската централна банка заявиха вчера, че ще предприемат по-гъвкава и целенасочена парична политика и ще поддържат достатъчна ликвидност, за да подкрепят възстановяването на икономиката. За това информира Радио Китай.

Плановете на банката са да поддържа разумно увеличение на паричното предлагане и финансирането в социалната сфера, както и да гарантира предлагането на банкови кредити, за да отговори на нуждите на компаниите от заеми.

От Китайската централна банка заявиха също, че силата и темпото на паричната политика ще зависят от успеха на усилията за контрол на новия коронавирус, както и от икономическата и финансова ситуация. Очакванията на банката са коефициентът на макро ливъридж постепенно да се върне на разумно ниво, след покачването на дълга заради икономическите стимули.

През първото тримесечие на годината коефициентът на макро ливъридж се е повишил с 14,5%, а необслужваните кредити са се увеличили заради предизвиканата от коронавируса криза. От търговските банки бе изискано да провеждат стрес-тестове и да подготвят план за действие при извънредни ситуации.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"