Съюзът за стопанска инициатива подкрепи възстановяването на движението

https://www.24chasa.bg/novini/article/8888351 www.24chasa.bg
Днес е възстановено нормалното движение през кръстовището на СУ. Снимки: Николай Литов

Правото на мирни събирания и манифестации не следва да водят до съществено накърняване на правата и законните интереси на останалите граждани, смятат от Съюза за стопанска инициатива като национално представителна работодателска организация, защитаваща интересите на микро, малкия и средния бизнес в страната.

От изключителна важност осигуряването на нормални условия за функционирането на бизнеса и за възстановяването му от кризата с COVID-19, включително осигуряване на нормалното движение и логистичното му обезпечаване в големите градове, това пишат в позицията си от Съюза за стопанска инициатива във връзка с възстановяване на движението по възловите кръстовища в големите градове.

Разпространението на COVID-19 предстои да предизвика и още изменения в структурата на икономиката ни, последиците от които все още трудно могат да бъдат прогнозирани.

Съюзът за стопанска инициатива подкрепи възстановяването на движението

Съюзът подкрепя продължаването на мерките в дългосрочен план. Пред социалните партньори предстои също да оценят ефекта от прилагането на мярката за подкрепа на заетостта, придобила популярност като мярката „60/40“, и да работят по новите й параметри съобразени с актуалната микроикономическа обстановка в страната.

Трябва да продължи целенасочената политика за създаване на работещи механизми за запазване на заетостта и създаване на нови работни места, с фокус към младежката заетост, улесняване на достъпа до социални услуги, развитие на системата за образование, обучение и развитие на уменията чрез оптимално използване на осигурения за държавата ни ресурс от новите европейски програми за отговор на кризата с COVID-19, пишат от ССИ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега