След строителния бум от 2019 - 56% ръст на новите жилища

https://www.24chasa.bg/novini/article/8888629 www.24chasa.bg

Резултатът от строителния бум през последните години и особено от 2019 г., се вижда през второто тримесечие на 2020 г. По данни на НСИ, публикувани в петък, броят на новопостроените и пуснати в експлоатация жилищни сгради през месеците април - юни, е 766, което е с 15,4% повече, отколкото през същото тримесечие на 2019 г., а броят на жилищата в тях е 1317, т.е. с 56,2% повече на годишна база.

От друга страна, броят на жилищата е рекорден за последните години и отстъпва само на този през четвъртото тримесечие на на миналата година но със съвсем малко. При това съвсем не става въпрос за много на брой маломерни жилища, а тъкмо напротив - жилищната площ на новите домове е общо 232 хиляди квадратин метра, т.е. с 52,5% повече от същия период на миналата година. По този показател новите жилища отстъпват малко също само на тези през четвъртото тримесечие на 2019 г. Не е ясно дали всички те са продадени и каква част от новопостроеното е намерила реализация, но на българския пазар по принцип има недостиг именно от ново строителство.

Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в област Варна - 105 сгради със 739 жилища в тях, следвана от столицата - 103 сгради с 993 жилища, и Бургас - 96 сгради с 475 жилища в тях.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шанън де Лима бе коронясана за най-красивата нова половинка във Висшата лига. Тя оглави класацията на "Сън" по повод старта на сезона в Англия. Сексапилната моделка е жената до звездното попълнение на "Евертън" Хамес Родригес. Венецуелката се премести с него в Лондон от Мадрид след трансфера му при "карамелите" от "Реал"

Един от най-татуираните футболни фенове в България избяга на морето с популярната плеймейтка Анна-Мария Чернева. Става въпрос за фена на "Левски" Тодор Грудов, по-известен като Теди Хитлера. Тарторът на "синята" агитка е целият в рисунки. Изрисувал е изцяло дори темето на главата си. Мис Силикон 2018 Анна-Мария и лошото момче са заедно вече близо

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет