На всеки два дни - нов милионер с влог в кризата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8888727 www.24chasa.bg
Според данните на БНБ броят на милионерите с влогове се увеличава с 45 през второто тримесечие.

987 са милионерите с депозити над 1 млн. лв. към края на юни, показват данни на Българската народна банка. Техният брой се увеличава с 45 в сравнение с предходното тримесечие и с цели 71 спрямо 2019-а за същия период. Това означава, че на всеки 2 дни по време на коронакризата е имало по един нов милионер с влог.

В края на второто тримесечие на 2020 г. броят на депозитите на домакинствата е 9,323 млн. лв., като данните показват,че той намалява спрямо същия период на миналата година. Размерът на вложенията е над 57 млрд. лева. Фирмените депозити обаче са по-малко - едва 582 хиляди броя. Най-много влогове - и от домакинства, и от предприятия, са направени в размер до 1000 лева.

Тенденцията в тегленето на кредити пък е към спад. 127 са престрашилите се да изтеглят заем над 1 млн. към края на юни. Кредитите на домакинствата са 2,828 млн. броя. На годишна база те намаляват с 4,1%. Размерът им обаче нараства. Общо отпуснатите пари в сектора за домакинствата за периода са около 24 млрд. лв. По данните на БНБ българите теглят най-много заеми на стойност до 1000 лева.

Фирмите са изтеглили значелно по-малко кредити към края на второто тримесечие -148 хиляди броя. Спрямо края на март тази година броят на кредитите, изтеглени от предприятия, намалява с 0,8%, както и техният размер - с 1%. От началото на годината до края на юни броят на изтеглените от фирми заеми на стойност над 1 милион не падат под 5 хиляди за тримесечие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"