Град Саня се превръща в популярна дестинация за семеен туризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/8892031 www.24chasa.bg

Благодарение на модернизираното безмитно пазаруване и подновяването на груповите екскурзии между провинциите, град Саня, намиращ се в южния тропически остров Хайнан, се превръща в гореща дестинация за семейни пътувания. Това предаде Радио Китай.

Повече от 90% от стаите в хотелите в заливите Ялун и Хайтан, двата луксозни района на Саня, са били резервирани през втората половина на юли, каза представител на местното туристическо управление. „Повечето от стаите в луксозните хотели, като комплекса Atlantis Sanya, са вече запазени за първата половина на август“, каза още той.

Луксозните хотели и продукти са любими на туристите, които харчат щедро за тях. С повишаването на квотата за пазаруване в безмитни магазини от 30 000 юана на 100 000 юана, общата похарчена сума за безмитни стоки в Хайнан е достигнала 2,22 милиарда юана от 1 до 27 юли, което е ръст от над 234 процента спрямо същия период на миналата година.

Данни показват, че броят на хората търсещи самолетни билети за Саня се е удвоил, а на тези за хотелски стаи се е утроил откакто политиката за безмитните магазини влезе в сила.

Местните власти казват още, че туристическите агенции в Саня са подготвили богат списък с туристически пакети а семейства, фокусиращи се върху морските развлечения, като сърфинг, пътуване с яхта, посещения в тропически гори, ботанически паркове, океански паркове и др.

Повече от 280 хиляди туристи са посетили острова през юли, с 43 процента ръст на годишна база.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г