Протестиращите стигнаха до кръстовището на 4-ти километър, връщат се към Орлов мост (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8893338 www.24chasa.bg
СНИМКА: Николай Литов

Заканват се да блокират утре границата с Румъния и летище Варна

22,50 ч. -  Протестиращите стигнаха до кръстовището на 4-ти километър и обърнаха обратно. Без дори да се задържат, тръгнаха към Орлов мост "За какво бихме толкова път, бе?!", викаха някои, които искаха да продължат по Цариградско шосе. Заканиха се, че утре ще направят същото шествие, но до по-далеч 

22,42 ч. -  Факлоносците тръгнаха от района на х-л "Плиска" и обявиха, че продължават до кръстовището на 4-ти километър.

22:37 ч. - Протестиращите с факли стигнаха "Плиска". Спряха се тук, за да направят хореография с факлите. Събраха се, така че да образува един голям огън. Заедно протестиращите изпяха химна. Пред шествието вече има един полицейски бус. Движението по бул. "Цариградско шосе" е отцепен още от кръговото на площада на авиацията 

22:17 ч. - Факлоносците стигнаха почти до Плиска и успяха да блокират съвсем движението и в двете платна на "Цариградско шосе". Такова нощно шествие се случва за пръв път и успя да обърка движението и на градския транспорт, който бе със съкратен маршрут. Изненадващо всякакво полицейско присъствие липсва на шествието, но регулировчици направляват искащите да се качат на Цариградско шосе. Колона от автомобили се образува в платното в посока към центъра. Някои шофьори подкрепиха протестиращите с клаксони.

21,58 ч. - Факлоносците тръгнаха на шествие и по блокираните бул. "Цариградско шосе". Това обърка автобусите, които до сега стигаха и обръщаха на Орлов мост.

21,50 ч. - Протестиращите на Орлов мост запалиха десетки факли на кръстовището и изписаха "Оставка" с тях.

21,31 ч. - Протестиращите стигнаха барикадата на Орлов мост. Стотици се стичат към блокираното кръстовище. Временно контейнерите, пейките и палетите са разместени, за да могат протестиращи свободно да влизат до палатковия лагер. Всички влезли бяха посрещнати от химна, а междувременно през барикадата премина безпроблемно линейка. Протестиращите готвят факли, с които ще пишат "Оставка" и ще го снимат с дрон. 

21:11 ч. - Протестиращите тръгнаха от Ларгото на традиционния си нощен марш. Отправиха се към блокадите на кръстовището на СУ и на барикадата на Орлов мост. Един от организаторите на протеста, Арман Бабикян, призова протестиращите да се разпределят по равно и на трите блокирани места в столицата.

20:56 ч. - "Трябва да направим нова история. С тяхното измиране започва новата ни държава. Тези, които ни лишиха от българско гражданство, ще ги пратим да си търсят гражданство в Дубай", каза Велислав Минеков от "Отровното трио". Той за поредна вечер държа реч от фонтана пред президентството. Събралите се на ларгото аплодираха всички, които са се включили в протестните автомобилни шествия днес из страната, с което бе затруднено движението из големите пътни възли като Прохода на републиката.

Минеков обяви, че утре протестиращи ще блокират граничните ни пунктове с Румъния, както Дунав мост. Ще блокират също летище Варна и тунелът "Витиня".

20:20 ч. - Част от протестиращите се насочиха към входа на Министерски съвет, където някои от тях почнаха да хвърлят яйца и домати по сградата на институцията. На микрофон говори един от организаторите на протеста и част от т.нар. "Отровно трио" - адв. Николай Хаджигенов. Полицейското присъствие в района е засилено. 

19:50 ч. - Демонстранти се събират за участие в 32-ия ден от антиправителствените протести в София. Те скандират "Оставка", а от поставените колони звучи музика. На протеста бе забелязан и естрадният певец Тодор Трайчев, който пееше и свиреше редом до протестиращите в една от шатрите им. Към момента обстановката е спокойна. По-рано премиерът Бойко Борисов нареди на МВР да не бъде използвана никаква сила срещу протестиращите, а действията на полицията да се сведат само до охрана на реда

СНИМКА: Николай Литов
СНИМКА: Николай Литов

Певецът Тодор Трайчев свири и пее в една от шатрите на протестиращите СНИМКА: Николай Литов
Певецът Тодор Трайчев свири и пее в една от шатрите на протестиращите СНИМКА: Николай Литов

СНИМКА: Николай Литов
СНИМКА: Николай Литов

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември