35% от чиновниците засяга увеличението на заплатите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8893992 www.24chasa.bg
Любомир Дацов

Увеличението на заплатите на чиновниците с 30% ще обхване около 35% от тях, каза в студиото на „Тази сутрин“ на Би Ти Ви финансистът Любомир Дацов, бивш зам.-министър на финансите.

„По принцип в криза е добре да се увеличават доходите, но примерно на пенсионерите. Но това, което е ръководило правителството в този момент е към потушаване на напрежението и купуването на симпатии. Поне аз така виждам нещата“, каза Дацов.

Според него управлението на бюджета в момента е насочено изключително към спестовност. При нормално 8 до 10% увеличение на разходи спрямо разходите от миналата година те са се вдигнали само с 3-4%, което означава, че се задържат разходи, каза Дацов.

Бюджетът има запаси, защото икономиката се движеше нагоре през последните години. Но ние растем два пъти по-бавно отколкото Румъния и в това се състои проблемът, каза още финансистът.

Към момента няма никаква нужда от спешно преразглеждане на бюджета и негова актуализация. Ще има обаче проблем с възстановяването на икономиката, смята Дацов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г