Валери Жаблянов: За първи път има протести срещу дясно правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/8894188 www.24chasa.bg
Валери Жаблянов

БСП в лицето на Нинова не беше ефективна парламентарна опозиция

БСП подкрепя справедливите искания, новото е , че за първи път протестите са срещу правителството на десницата, каза пред Нова тв депутатът от БСП Валери Жаблянов. Той бил в първия ден на протеста. За съжаление, БСП не можа да изработи позиция по отношение на протеста, защото Корнелия Нинова е иззела всички функции, каза Жаблянов, който е опонент на Нинова за лидерския пост.

Ако в България имаше ефективна парламентарна опозиция, нямаше да има протести, каза той. Има справедливи искания, но има и неприемливи, но БСП начело с г-жа Нинова на няколко пъти пропусна възможността да влезе в управлението на България, затова трябва да има промяна в БСП, каза той.

За мен неприемливи са исканията за промяна на конституцията, БСП е за парламентарна република. Това, което трябва да се направи, не може да започне от площада, уточни Жаблянов. Някои от идеите са взаимно изключващи се. Ако има оставка на правителството например, как ще се свика Велико народно събрание, каза той.

Очевидно е, че недоволството се използва от различни политически кръгове, каза той.

Последните постижения на звукозаписната техника може да възпроизведат една действителност, кояьто да няма нищо общо с реалността. каза той по повод изтеклите записи.

БСП не може да представлява гражданите заради ситуацията вътре в партията, затова е нужна промяна. И г-жа Нинова няма да отрече, че колективният орган не се е събирал от юни, това чие мнение съобщава тя, освен собственото си, нейното ЕТ, каза Жаблянов. Днес на 9 август БСП няма приет бюджет за 2020 .-, никой не знае какво е финансовото състояние на БСП., не е одобрен финансовият отчет на БСП.
Аз участвам като кандидат за лидер на БСП с вижданията си, с политическата си биография.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега