Конфедерация на превозвачите: Блокирането на пътища затруднява превозвачите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8894482 www.24chasa.bg
Магдалена Милтенова Кадър: бТВ

Конфедерацията на автобусните превозвачи подкрепя протестните действия, когато те са справедливи и когато се провеждат в рамките на закона.

Това каза пред БНР Магдалена Милтенова, председател на организацията.

„Ние няма как да се обявим против самите протести, защото това е конституционно право на всеки българин и той може да го използва и да го прави, но когато това нещо започне да пречи на останалите и когато демокрацията започне да се превръща в свободия, не е най-добрият вариант“, подчерта Магдалена Милтенова.

В момента превозвачите се опитват да оцелеят: „Ако имаме туристически пътувания, които трябва да минат през центъра на София също са възпрепятствани, не могат да стигнат, за да заведат своите туристи“.

Европейската комисия одобри предложението 30 милиона лева да бъдат целево прехвърлени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” към Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Средствата ще бъдат насочени за подпомагане на превозвачите.

„Ясно е, че има чисто технологично време, за да може да се случи това нещо, чисто организационно и документално нещата трябва да бъдат подготвени, така че очакваме да стартира“.

Все още няма фирми, обявили фалит по смисъла на закона, но има превозвачи, които не извършват дейност и са в технически фалит.

„Много тежка беше ситуацията по отношение на ученическите превози, това са така наречените специализирани превози на деца и ученици, където колегите нямаха възможност да работят още от февруари месец, когато започнаха грипните ваканции, след това дойде вълната с коронавируса. По отношение на случайните превози ситуацията също е много драматична. В момента малкото трансфери, които има не са достатъчни, за да може бранша да оцелее и не са достатъчни, за да може всички фирми да имат своята дейност“, изтъкна Милтенова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г