Макао се присъедини към Организацията на градовете Световно културно наследство

https://www.24chasa.bg/novini/article/8894637 www.24chasa.bg

Специалният административен район Макао се присъедини към Организацията на градовете Световно културно наследство (ОГСН). Той е третият китайски град в нея заедно със Суджоу и Дудзянян.

Церемонията по присъединяването се проведе чрез видеоконференция в петък в Макао, по време на която специалният район получи сертификата за членство. Това съобщи Радио Китай.

„Макао е рядък пример за място, където в продължение на няколко века се срещат естетиката, културата, архитектурата и технологиите на Изтока и Запада“, заяви президентът на ОГСН Яцек Майчровски.

Тази година се отбелязва и 15-та годишнина от включването на историческия център на Макао в Списъка на световното културно наследство. Членството на града в ОГСН ще му позволи да получи достъп до глобалната информация за опазване на световното наследство и да участва в различни събития.

Организацията на градовете Световно културно наследство е международна неправителствена организация с нестопанска цел, създадена през 1993 г. Нейна цел е да стимулира сътрудничеството между страните в опазването на световното наследство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г