40 лв. субсидия за крава, 10 - за овца (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8896492 www.24chasa.bg
Пчеларите ще получат “де минимис” от 7 лв. на пчелно семейство.

40 лв. субсидия за млечни крави до 50-ото животно и 20 лв. за всяко следващо. Това е ставката, по която стопаните ще получат извънредната помощ “де минимис”. Животновъдите могат да кандидатстват за парите от 11 до 24 август, съобщиха в понеделник от фонд “Земеделие”. Субсидията от 25,66 млн. лв. е за фермери, които отглеждат крави, юници, биволи, овце - майки и кози-майки.

Право на извънредния “де минимис” имат стопани, получили подпомагане по схемите за обвързано подпомагане за животни за кампания 2019 г. и подали валидно заявление за директни плащания за кампания 2020 г.

За месодайни крави или юници субсидията също е 40 лв. до 50-ото животно, но за следващите е 30 лв. Повече пари са предвидени за месодайните крави под селекционен контрол - 110 лв. Извънредният “де минимис” за биволи е 80 лв. на животно, без значение от бройката.

За овце и кози подпомагането е по 10 лв. на брой. И тук повече пари се дават, ако са под селекционен контрол - по 15 лв. до 200-то животно и по 10 лв. за следващите.

В същия срок от 11 до 24 август пък пчеларите могат да кандидатстват за общо 5 млн. лв. “де минимис”. Субсидията ще бъде до 7 лв. на пчелно семейство. Според регистрите през 2020 г. пчеларите са 6468 и отглеждат 712 079 пчелни семейства.

Допустимите за подпомагане стопани ще получат есемеси за започването на приемите, казаха още от фонд “Земеделие”. Кратките съобщения ще бъдат изпратени от телефонен номер 180-080.

Максималният размер на помощите “де минимис” е до левовата равностойност на 25 000 евро на стопанство за период от три последователни данъчни години.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"