“Случайна” реплика за Маджо повдигна неудобни въпроси към “победителя” Христо Иванов (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8896790 www.24chasa.bg
Кадър от видеото с Христо Иванов и Димитър Ламбовски

Връща ли се кръгът “Олимп” в политиката?

Лидерът на “Да, България” изтри във фейсбук гневни постове има ли връзки със силовия бизнесмен 

От триумфиращ водач в очакване на оставката на Бойко Борисов за една нощ Христо Иванов се събуди в конфузната ситуация да обяснява какви вести чака от Младен Михалев-Маджо и да трие гневни коментари на свои последователи във фейсбук.

До това се стигна, след като стотици видяха и чуха в живо включване от барикадата на Орлов мост в неделя късно вечерта как лидерът на “Да, България” разменя думи с някогашния царски депутат и настоящ заможен бизнесмен Димитър Ламбовски.

“Я ме щракни, защото, като стане премиер, дет се вика, да не ни забрави” - с тези думи Ламбовски се приближава за снимка с Иванов, който вече 10 минути стриймва селфита с почитатели и разсъжденията си за хода на протестите. Първо с готовност позира и с бизнесмена. Тогава обаче Ламбовски му съобщава: “Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо”.

“Чакай сега, че правим лайф”, смущава се съпредседателят на ДБ.

“Само да ти кажа, обадил се на Маджо…”, упорства обаче Ламбовски и пак споменава емблематичния “силов” бизнесмен. Иванов започва да сочи микрофончето си, събеседникът май вече разбира и се оттегля с думите: “После ще говорим...”.

Социалните мрежи веднага завират от коментари кой чака вести от Маджо и защо бизнесменът съобщава за това.

“Кой и защо си говори с Маджо? Кой и защо докладва и предава информация от първа ръка за разговори с Маджо на Христо Иванов?

Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо и прекъсва своя събеседник за тази информация, но пък е много словоохотлив с други събеседници и теми?”

Тези въпроси, зададени от IT специалиста Кирил Радев и споделени от известния карикатурист Христо Комарницки, започват да се споделят във фейсбук. Около 2 ч по-късно Иванов отговори във фейсбук:

“Във връзка с въпроси, които ми е задал Christo Komarnitski, по повод последното ми живо включване от Орлов мост, да уточня: По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития.

По същия начин след излъчването на третата серия на “Осемте джуджета” г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.

Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата “изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо…”. Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети. Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джуджета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата.” Това обаче не успокои, а възмути

автора на

въпросите Кирил

Радев, прочул

се като “голия

бегач”

заради историята с чайната на Витоша миналата Нова година, когато стопаните ѝ го оставиха гол до кръста отвън след екстремно планинско изкачване, понеже била затворена за външни посетители. През 2013 г. пък Радев е част от “Протестна мрежа”, но я напуска след конфикти с другите участници, като най-правоверните от тях го обявяват за подставено лице на тогавашната власт.

След нощния пост на Иванов младежът първо констатира, че той отговорил писмено, “а не с любимите си лайфове”. И пита защо не цитира него, а Комарницки - правел се на ударен кой всъщност задава въпросите. “Прави се на ударен, че не знае кой е “тоя”, който тайно се е обаждал на Маджо, дори всъщност отрича да знае, като Ламбовски очевидно препраща към известна на двамата събеседници личност”, коментира още Радев.

Всъщност

има и втора

размяна на

реплики

между Иванов и Ламбовски, стана ясно вчера.

“После ще имаш ли две минути?”, му казва след общото фото бизнесменът, а политикът го отпраща с “Ще имам”, показват кадрите на оператора от ДБ, който следва и снима лидера.

“Ще видим какво точно ще обяви, това, което е сигурно, е че Орлов мост надделя”, коментира Иванов с протестиращите. “По един или друг начин оттеглянето на Борисов беше ясно. Нашата задача оттук нататък минава във фокус върху Гешев”, наставлява той. И още: “Аз няма да забравя Гешев. Този е абсолютен гьонсурат и ще бъде много по-трудно да бъде изчегъртан, но трябва да го направим. Иначе Борисов си отива - Пеевски остава, Гешев остава.”

Поставя ултиматум на президента да даде гаранция, че няма да се прегръща с Москва, а на другите протестиращи като Мая Манолова и на Татяна Дончева - да се разграничат от Пеевски. В събота вечерта Манолова бе гонена от десни протестъри от палатките.

Десетки коментари на стената на Иванов вчера определят казуса “Маджо” като клопка. Негативните коментари и останалите въпроси към лидера обаче изчезнаха от фейсбука му. “Неудобните за един политик коментари могат да бъдат изтрити, но снимката и кадрите с целия наратив около тях остават като дебела, неизтриваема въпросителна”, написа по този повод писателката Милена Фучеджиева.

Появиха се коментари и че всъщност изтърваната реплика е показателна за завръщането на кръга “Олимп” в политиката. За този кръг, представляван от Славчо Христов и свързван с Иван Костов, се смята, че е топлата връзка на силовите застрахователи с властта. И че е показателно за завръщането на всякакви отпаднали герои в политиката чрез водачите на протеста.

Главният

прокурор Иван

Гешев отказа

да коментира

“абсолютен

гьонсурат”

Главният прокурор Иван Гешев отказа коментар на втората част от записа на разговора на Христо Иванов с Димитър Ламбовски, в който се споменава името на Младен Михалев-Маджо.

Гешев заяви пред “24 часа” само, че използваните изразни средства говорят достатъчно ясно за участващите в диалога. В този запис Иванов нарича главния прокурор “абсолютен гьонсурат, който трудно ще бъде изчегъртан”.

Прокурорската колегия на ВСС пък излезе с декларация срещу “продължаващите злонамерени атаки” и обвини Иванов, че поругава нейната независимост и я дискредитира пред българското общество и ЕС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"