Ройтерс: Над 20 милиона са вече заразените с коронавирус в света

https://www.24chasa.bg/novini/article/8897410 www.24chasa.bg
Броят на заразените с коронавирус в света вече е над 20 милиона души СНИМКА: Pixabay

Броят на заразените с коронавирус в света вече е над 20 милиона души, сочат изчисления на Ройтерс.

Над половината от установените инфекции са в САЩ, Бразилия и Индия. Заразените са близо четири пъти повече от средния брой хора, които годишно се разболяват от тежък грип, според Световната здравна организация. Смъртността от COVID-19 надминава годишната смъртност от грип с над 728 000 случая.

Изчисленията на Ройтерс, които се основават на съобщените от правителствата цифри, показват, че разпространението на патогена се ускорява. Бяха необходими почти шест месеца след съобщаването за първите инфекции в китайския град Ухан, за да се достигне прагът от 10 милиона случая. Броят на инфекциите обаче се е удвоил до 20 милиона за едва 43 дни, допълва БТА.

Според експерти освен това официалните данни вероятно сочат по-ниски от реалните цифри за заболелите и починалите, особено в страни с ограничен капацитет за тестване.

Само в САЩ случаите са около 5 милиона, 3 милиона в Бразилия и 2 милиона в Индия. Русия и Република Южна Африка са в края на първата десетка.

Инфекцията се разпространява най-бързо в Латинска Америка, където са регистрирани близо 28 процента от случаите в света и 30 процента от починалите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г