Божков сменя системата със своя - маха лошата демокрация и прави добра - атинска

https://www.24chasa.bg/novini/article/8898171 www.24chasa.bg
Васил Божков в Дубай с пура и череп на заден план Кадър: Фейсбук

Дубайският беглец с 18 обвинения Васил Божков обяви платформата на "Българско лято" - бъдещата му партия. Тя ще е основана на пряката демокрация - като в древна Атина. Институциите ще се оглавяват на ротационен принцип, а правителството ще бъде обезсилено.

Васил Божков задрасква демокрацията като система. Чърчил беше казал: "Демокрацията е лоша система, но по-добра не е измислена." Е, Божков измисли. "Когато представителната демокрация дава дефекти, пряката демокрация е неин коректив", пише той.

Програмата на неговата партия щяла да се пише от народа, но той все пак му предлага някои неща. Повечето, както вече писа "24 часа", са заети от Слави Трифонов - референдуми, електронно управление, върховенство на закона, независимост на властите и пр.

Партията ще набира членове чрез платформата. После ще има избори за местни ръководства. После ще се създадат 28 асамблеи вместо областни организации. Ще има избори кой да е в листите.

Накрая партията все пак ще се яви на парламентарни избори. Въпреки че преди това Божков е написал, че като избираме депутати, ние оставяме съдбата си в техни ръце. 

Изглежда как това да не стане, Божков още не е измислил. Иначе изборите отдолу нагоре бяха основен принцип в Живковата БКП. При соца и кандидат депутатите се издигаха от трудовите колективи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г