Борисов: До 2-3 дни съм подготвил решения, ще успокоим хората (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8898597 www.24chasa.bg

Бойко Борисов: Христо Иванов да си види гузната физиономия на записа

„До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира тази сутрин строителството на пътища в страната. С него е зам.-регионалният министър Николай Нанков.

„Тежките решения е важно да ги взима човек. Аз моите съм ги взел. Другите да му мислят”, каза още премиерът. „Казват, че искат да влязат в парламента, за да бъдат силна опозиция. А кой ще доведеш? Как може програмата на една политическа партия да е да влезнат в парламента? Да ходят 3 пъти в седмицата на работа и да взимат заплати”, каза още той.

Отляво и отдясно чукар и през него трябва да мине магистрала. Взехме тежките решения и ето през полето и гората, и баирите какво се случва. Винаги като имаш решение и си наясно със себе си, е лесно. Искаш да влезеш в парламента, да събориш правителството. Не ти ли е мила държавата? Всичко това ще спре, добави Борисов.

"Новата магистрала "Европа до септември месец, ако е казал Господ, българите ще карат по нея", каза Бойко Борисов. Той допълни, че е необходим още максимално един месец, за да се довършат всички довършителни работи по трасето. Асфалтът вече е положен. Това е чисто новото трасе, изтъкна Борисов. До края на година ще бъде пуснат в експлоатация и участъкът Белокопитово - Буховци - Търговище - Шумен, допълни той.

"Само за месеци се построи новото трасе. Преди беше един паваж", каза още премиерът. 

Европейската комисия е приключила досието по пътя на обхода на Габрово. От днес този път вече е изцяло функционален обект, добави зам.-министър Николай Нанков. Затова България няма да връща пари, изтъкна той. От средата на юли пътят е получил акт 16. "Мисля, че темата с Габрово е затворена", заяви Нанков. Той допълни, че предстои започването на строителството и на тунела под Шипка.

Преди две седмици е започнало строителството на пътя Айтос - Провадия, съобщи още зам.-министър Нанков. До края на годината 33-те километра от пътя трябва да са готови. Според него, докато се построи АМ "Хемус" изцяло, Айтоският проход е отлична връзка от София - по АМ "Тракия" - с Варна. А за местните села това е изключително важен път.

По думите на премиера Борисов никой не е вярвал, че Айтоският проход ще бъде направен.

Премиерът коментира и скандалния запис на Христо Иванов, разкриващ заверата с Маджо: "Гузната физиономия не можеш да си
оправдаеш", заяви Борисов.

Той заяви, че щом е видял клипа, го е препратил на Христо Иванов, не за друго, а да си види гузната  физиономия. Нанков пък коментира, че от вчера Иванов си е сменил версията за скандалното видео няколко пъти.

"За разлика от тези, които вече събират CV-та ние имаме да решаваме много неща. Най-голямата финансова политическа криза в
света. Но на мои политически колеги им се вижда лесно, като е лесно, да са го направили", заяви Борисов и допълни, че хора
споделят колко по-чисто е Черноморието и припомни, колко много пречиствателни станции са направили.