Парламентът се събира извънредно в четвъртък

https://www.24chasa.bg/novini/article/8898699 www.24chasa.bg
След 135 г. парламентът си отива от площад “Народно събрание”

Парламентът ще се събере извънредно в четвъртък. Това става ясно вече от сайта на НС, където е поместен дневен ред за извънредното заседание. Искане за това внесоха депутати от БСП.

Те настояват министър-председателят Бойко Борисов да бъде изслушан за насилието над журналисти и протестиращи на Националната конференция на ГЕРБ.

По-рано днес Борисов бе на инспекция с джипа си. Той обяви, че "до два, три дни е подготвил интересни решения, които ще успокоят хората".

Повече чети ТУК.

Извънредното заседание ще започне от 9 часа с 2 точки в дневния ред. Първо е предложението на БСП за промени в държавния бюджет. От левицата искат в 7-дневен срок Министерски съвет да внесе в НС законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2020 г., като в него да бъдет отбелязани необходимите мерки за преодоляването на кризата от Covid-19.

Във втора точка, отново по искане на социалистите, трябва да бъдат излушани премиерът Борисов и министърът на вътрешните работи Христо Теризийски. Те трябва да отговарят на въпроси за насилието, упражнено върху граждани и журналисти по време на Националната конфереция на ГЕРБ, проведена на 5 август 2020 г. в "София Тех парк".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г