Съдят измамник, заблудил двама, че преработва комиони с платформи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8898723 www.24chasa.bg

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за обсебвания и измами, съобщиха от държавното обвинение на Република България.

На 11.08.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Ивайло А. за това, че противозаконно присвоил чужди движими вещи – товарен автомобил на стойност 12 000 лв. и товарен камион на стойност 8000 лв., които владеел на основание устни договори с Д.Д. и Х.Х.

Ивайло А. е обвинен и в това, че с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал у Д.Д. и Х.Х. заблуждение, че ще преработи товарните коли в такива с платформи и с това причинил на Д.Д. имотна вреда в размер на 4400 лв., а на Х.Х. имотна вреда в размер на 1500 евро /2933,75 лв./.

Ивайло А. е управител на фирма в гр. София с предмет на дейност преработка на товарни автомобили в такива с платформа. През 2018 г. Х.Х. и Д.Д. имали намерение да преправят товарните си автомобили в такива с платформа /за пътна помощ/, поради което се свързали с Ивайло А.

На 12.04.2018 г. Д.Д. транспортирал товарния си автомобил до гаража на обвиняемия в София. Обвиняемият посочил на Д.Д., че ремонтните дейности ще струват 4000 лв., а срокът за изпълнение ще бъде 30 дни. Д.Д. се съгласил и предал на Ивайло А. сумата от 4000 лв., за което получил квитанция, издадена от името на фирмата на обвиняемия.

На 17.04.2018 г. Х.Х. също транспортирал товарния си камион в гаража на обвиняемия, който посочил, че ремонтните дейности ще струват 1 500 евро /2933,75 лв./, а срокът за изпълнение ще бъде 35 дни. Х.Х. се съгласил и предал на Ивайло А. сумата от 1000 евро, а остатъка от уговорената сума в размер на 500 евро Х.Х. предал на 20.04.2018 г., за двете суми Х.Х. получил квитанции.

На 14.05.2018г. Ивайло А. се свързал с Д.Д. и му казал, че трябва да му плати допълнително сумата от 400 лв. Д.Д. му превел парите срещу издадена разписка. След просрочване на уговорения срок Д.Д. и Х.Х. потърсили Ивайло А., но той намирал оправдания и удължавал срока на изпълнение.

През септември 2018 г. обвиняемият заложил товарния автомобил на Д.Д., без негово знание и съгласие за сумата от 1100 лв. През октомври 2018 г. Д.Д. решил да си вземе камиона, но установил, че автомобилът липсва. Д.Д. подал сигнал в 09 РУ-СДВР. Няколко дни по-късно товарният автомобил бил намерен и след като бил върнат на Д.Д. се установило, че Ивайло А. не е извършил уговорените ремонтни дейности по него. Х.Х. също решил, че ще си вземе товарния камион. Отивайки на място Х.Х. установил, че гаражът бил затворен. Товарният камион не бил там. Х.Х. подал жалба в 09 РУ-СДВР, но товарният камион не бил установен.

По случая било образуваното досъдебно производство, спрямо Ивайло А. била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“. Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега