Отворени са офертите за шумозащита на участъци от АМ "Струма" и "Хемус"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8899650 www.24chasa.bg

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнители за изработване на акустични и конструктивни проекти за изграждане на шумозащитни съоръжения, за жилищни територии с установено наднормено ниво на шум в близост до пътни участъци от републиканската мрежа с трафик над 3 млн. МПС годишно. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". 

Проектирането ще бъде до фаза „технически проект“. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 127 710 лв. без ДДС. Тя е с четири обособени позиции:

Обособена позиция №1: АМ „Тракия“ от км 47+598 до км 48+854, жилищна територия на с. Мирово, община Ихтиман. Индикативната стойност е 25 460 лв. без ДДС.

Обособена позиция №2: АМ „Струма“ от км 356+584 до км 356+834, жилищна територия на с. Бело поле, община Благоевград. Прогнозната стойност е 25 000 лв. без ДДС.

Обособена позиция №3: АМ „Струма“, в участък 1 от км 19+561 до км 19+931 и участък 2 от км 20+285 до км 22+144, жилищна територия на кв. „Църква“, гр. Перник. Индикативната стойност е 44 300 лв. без ДДС.

Обособена позиция №4: АМ „Хемус“, в участък от км 24+916 до км 26+559, жилищна територия на с. Чурек, община Елин Пелин. Прогнозната стойност е 32 950 лв. без ДДС.

За обособени позиции №1 и №2 няма подадени оферти. Отворените предложения за обособена позиция №3 - проектирането на шумозащита на АМ „Струма“ в участъка край кв. „Църква“ на Перник са на:

„ФРИБУЛ“ ООД;

„ВИА-ПЛАН“ ЕООД.

Отворената оферта за обособена позиция №4 за проектирането на шумозащита на АМ „Хемус“ в отсечката край село Чурек е на:

„ФРИБУЛ“ ООД;

Изпълнението на четирите проекта е разделено на две части – акустична и строително-конструктивна. Те включват извършване на оглед на място на съответната жилищна територия и изготвяне на акустично оразмеряване на бъдещите шумозащитни съоръжения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега