Убиец плаши дядо, че ще отвлече жена му, за да го накара да вземе пари от измама (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8900307 www.24chasa.bg
Парите, които двамата взели от баба в Стара Загора

В схемата му помагало момиче на 15 г.

Мъж, излежал присъда за убийство, заплаши дядо, че ще отвлече жена му, ако не му стане муле за телефонна измама. Така принудил пенсионера да вземе пари от 82-годишна жена в Провадия.

Жестоката измама се разиграла на 5 август. Бабата дала парите, а заплашеният мъж ги предал във Варна на 15-годишно момиче, с което мъжът действал в синхрон. Двамата били хванати след телефонна измама в Стара Загора.

Тя станала на 10 август. Тогава мъж се обадил по телефона на 86-годишна жена. Предупредил я, че парите, които държи в банката, са “застрашени от измамници”, и се представил за полицай. Той я предупредил пенсионерката да изтегли веднага парите си и заедно със златните си накити да ги предаде на специално изпратен куриер, който ще отиде до дома ѝ. Жената се вързала и взела от банката всичките си спестявания - 4800 лв. Сложила ги в найлоново пликче заедно с 2 златни кръстчета и дала торбата на непълнолетното момиче.

След като взело парите, детето отишло в Хасково. Там пред паркинга на един от хипермаркетите я чакал 41-годишният Малин Б. Той трябвало да вземе парите и да даде на момичето процент за услугата. Докато това ставало обаче, двамата били арестувани от полицай.

След като ги хванали, криминалистите разбрали, че двамата са участвали и в измамата в Провадия, и в друго подобно престъпление, станало на 8 юли в Хасково.

Двамата са били само мулета, не е ясно кои са хората, които се обаждат на възрастните жертви. Мъжът е многократно осъждан, сред присъдите му личат такива за убийство, хулиганство, кражба и телесни повреди. Има и криминални регистрации за изнасилване, кражби, измама и други.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега