Радио Китай: Реципрочните санкции на Китай срещу американски служители са законни и необходими

https://www.24chasa.bg/novini/article/8901246 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Министерството на външните работи на Китай обяви на 10 август, че ще наложи санкции срещу 11 служители на американското правителство, които са се държали лошо по въпроси, свързани с Хонконг. Това е категоричен отговор на обявяването на санкции от САЩ срещу 11 служители на китайското правителство и на управата на специалния административен район Хонконг. Мерките на Китай са разумни, легитимни и необходими, като изпращат ясен сигнал, че Пекин не се страхува от заплахите на САЩ и решително защитава своя суверенитет, интереси и достойнство, предава радио Китай.

Санкциите на Китай срещу тези американски конгресмени и ръководители на неправителствени организации този път могат да бъдат описани като "прецизна акупунктура". Това ясно показва, че по основните въпроси, свързани със суверенитета, сигурността и развитието си, Китай със сигурност няма да отстъпи. Никой не бива да си мисли, че Китай ще погълне горчивото хапче, което вреди на интересите му.

Трябва да се отбележи, че противодействието на Китай също е справедлив ход за защита на демократизацията на международните отношения. Всички държави имат право да формулират съответните закони за защита на националната сигурност. Този на Хонконг установява и усъвършенства правната система и механизма за защита на националната сигурност в спецрайона на Китай и е ключова стъпка за избавяне на града от хаоса.

Дълго време някои американски политици действат хегемонистично в международните отношения и се пристрастиха към тормоза върху другите държави. Този зловреден модел обаче не е валиден за Китай. Конфронтацията с Пекин няма да помогне на Вашингтон, нито е от полза за политическите интереси на американските политици. Опитите им да се противопоставят на общественото мнение в целия свят и тенденциите на епохата са обречени на провал.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"