Екип на американската NBC бе допуснат до Уханския институт по вирусология

https://www.24chasa.bg/novini/article/8901274 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Миналия петък екип на американската телевизия NBC бе допуснат до Уханския институт по вирусология. Това е първият случай, в който чужда медия влиза там след началото на епидемията от COVID-19.

Посещението на екипа на NBC продължи пет часа, през които бяха направени няколко интервюта и заснета лаборатория с ниво 4 на биологична безопасност (BSL4), предава радио Китай.

В разговора си с американските журналисти директорката на института Уан Йен'и заяви: „За нещастие бяхме посочени като виновни за произхода на новия коронавирус, а екипът ни подложен на неоснователни нападки и обвинения, което е възмутително“.

Директорът на клона на Китайската академия на науките в Ухан Юен Джъмин, който също участва в интервюто, посочи: „На 30 декември миналата година ние току-що бяхме получили проба на вирус, причиняващ непозната до момента пневмония. Преди нямахме досег с този вид коронавирус, така че няма как той да е бил изпуснат от лаборатория“.

Уан Йен'и потвърди, че никой от института ѝ не е бил заразен с новия коронавирус, което означава, че той не произхожда оттам.

„Не бихме искали да видим напрежение в китайско-американските отношения, защото това не е от полза за научните изследвания. Научихме много от американски учени, включително и техните технологии и опит. Трябва да вярваме в науката и учените, особено при справяне с епидемията“, добави Юен Джъмин.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември