Китайската академия на науките изпрати плоча със звуци от космоса заедно с писмото за прием на новите студенти

https://www.24chasa.bg/novini/article/8901286 www.24chasa.bg

Университетът към Китайската академия на науките изпрати писмата за прием на новите си студенти, но освен лист хартия, те съдържат и специален подарък – плоча със звуци от космоса. Те наподобяват бягащи коне, ударите на биещо сърце, фойерверки или капки дъжд и са записани от най-големия в света радиотелескоп с единична антена „FAST“. Плочата е колекция от 15 различни пулсарни сигнала, като 13 от тях се пускат на бял свят за първи път, предаде "Радио Китай.

Китайският телескоп „FAST“ се намира в естествена дълбока карстова падина в югозападната провинция Гуейджоу.

С началото на новия семестър водещи университети в Китай подготвят оригинални писма за бъдещите си първокурсници. Освен съобщението Университетът Нанкай например изпраща и по две семена от лотос. Студентите могат да засядат едното в родния си град, а другото в кампуса като символ на корените и бъдещия растеж.

Китайската академия на науките изпрати плоча със звуци от космоса заедно с писмото за прием на новите студенти

Писмата за прием на Университета на Шандун са във формата на хармоника с дължина от 120 см, с което искат да наблегнат на предстоящите чествания по случай 120-годишнината на учебното заведение догодина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"