Атлантическият съвет: Велислав Минеков вече не е наш член

https://www.24chasa.bg/novini/article/8901343 www.24chasa.bg

Жалко, че членовете и симпатизантите на ДБ изпълняват ролята на „полезни идиоти“ в този пъклен кремълски сценарий, казват от АСБ

Единият от „Отровното трио“ -Велислав Минеков, вече не е член на Атлантическия съвет на България. Новината беше съобщена от организацията в социалните мрежи.

„Във връзка с медийни публикации, които ще коментираме по-късно, Ви уведомяваме, че членът на „отровното трио“ Велислав Минеков днес по имейл обяви до всички членове на Атлантическия съвет на България, че напуска организацията! Следователно, считано от днес, той не е наш член“, гласи съобщението.

Повод за това стана новината, че Атлантическият съвет се присъедини към петицията за импийчмънт на президента Румен Радев. 

От Съвета обясняват още, че не е имало възможност да бъде изключен по-рано, тъй като в правилника им няма предвидена подобна възможност.

„Като всеки редовен член на АСБ, проф. Минеков е заявил, при приемането си през март 2018 г. , че споделя целите, Устава и Етичния кодекс на АСБ, както и че ще ги отстоява и спазва. Освен това е декларирал, че не е бил свързан с бившата ДС, каквото е задължителното условие за да се кандидатства за членство в АСБ. Политическите възгледи или партийни симпатии на различните членове са тяхна лична работа. В АСБ членуват свободни хора, които подкрепят различни партии, но огромното мнозинство са безпартийни“, обясняват те.

Освен Минеков, още трима членове и симпатизанти на „Демократична България“, които са били и членове на АСБ, са съобщили своето решение за напускане и вече не са членове.

„Пожелаваме им здраве. Управителният съвет на АСБ и мнозинството от редовните днес членове на Сдружението ни, вече са напълно наясно, че организирания опит за преврат и блокиране на дейността на организацията ни през 2019 г. е бил задкулисно режисиран и основните действащи лица бяха членове на Демократична България. Днес ги виждаме „рамо до рамо“ да крачат на протеста до комунисти, ДС-ченгета и путинисти-русофили. Създаването на ОФ-коалиция около Румен Радев е явно кремълски план, разработен от повече от година и половина време. АСБ устоя на удара и се чисти от хората дошли със скрити намерения и кариерни амбиции за политическа реализация. АСБ не раздава постове и след като не можаха да я превземат отвътре, днес са активни в проекта на Румен Радев и Мая Манолова. Жалко, че членовете и симпатизантите на ДБ изпълняват ролята на „полезни идиоти“ в този пъклен кремълски сценарий за „зачистване“ на евроатлантически елит на България, както се закани преди време руският ген. Решетников, пишат още от АЦБ.