“Енерго-Про” инвестира 50 000 лева в мрежата в Разградско

https://www.24chasa.bg/novini/article/8903882 www.24chasa.bg
Техници на компанията поставят дистанционери с вишка

От края на юли екипите на “ЕРП Север”, дъщерно дружество на “Енерго-Про”, монтират дистанционери и птицезащитни устройства по въздушна линия 20 киловолта “Осенец” в Разградска бласт.

Птицебрани.
Птицебрани.

Електропроводът осигурява захранването на 4 населени места в областта. Той доставя еленергия на над 4000 домакинства. Инвестициите ще намалят смущенията по електроразпределителната мрежа, предизвикани от силен вятър, и ще ограничат опасността от птици да се окажат под напрежение.

За обезопасяването на участъка е предвидено да бъдат поставени над 50 изолационни устройства по мрежата.

През 2020 г. в изпълнение на своята инвестиционна и ремонтна програма на територията на област Разград “Електроразпределение Север” планира да постави общо 600 обезопасителни устройства. За защита от лоши метеорологични условия е предвидено монтирането на дистанционери на три електропровода, а за защита на птиците - поставянето на птицебрани по 7 електропровода.

Инвестицията за региона се очаква да достигне 50 хил. лв. и благодарение на нея значително ще намалеят кратковременните смущения на електрозахранването, причинени от птици и силен вятър.

Продължават дейностите по обезопасяване на мрежата и в други области в Североизточна България. През последния месец бяха монтирани птицезащитни устройства и по мрежата в Присово, а в Дебелец, Великотърновско, електромонтьори възстановиха паднало от силния вятър гнездо. (24часа)

Техници на “Енерго-Про” поставят дистанционери с вишка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз