Над 62 млн. кибератаки са засечени в Китай през миналата година, най-много са дошли от САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/8904901 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Над 62 милиона примера на опасни компютърни програми са били засечени през миналата година в Китай, като над половината са били с произход от САЩ, се казва в годишния доклад за сигурността на интернет, издаван от Техническия екип за реагиране при извънредни ситуации в националните компютърни мрежи. Близо 3% от миналогодишните хакерски атаки от чужбина са дошли от Русия, а 2,6% - от Канада. Средно по 8,24 милиона опасни програми са се разпространявали дневно, а над 2,97 милиона са били качвани в мрежата чрез мобилен интернет, което обаче представлява спад от 1,4% на годишна база и за първи път обръща възходящата тенденция от последните пет години, предава радио Китай.

През 2019 г. 5,82 милиона компютри в Китай са били заразени с опасни програми, или 11,3% по-малко от 2018 г. Около 56 000 сървъра извън континенталната част на Китай са контролирали опасните програми, заразили близо 5,52 милиона компютъра. Сървъри от САЩ, Нидерландия и Франция са контролирали най-голям брой компютри в Китай. За американските този брой е 4,29 милиона или 77,7% от всички компютри.

В доклада се посочва също, че с появата на нови компютърни технологии се появяват и нови предизвикателства пред киберсигурността. 5G, IPv6 и блокчейн технологиите са сред тези, даващи възможности за нови типове атаки, и е нужно спешно да бъдат проучени нетрадиционните рискове, които идват с тях.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"