Китай прекрати отново три международни полета заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8904914 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Управлението за гражданска авиация на Китай наложи едноседмична забрана за полети EY862 на „Етихад Еъруейз“ от Абу Даби до Шанхай и MU212 на Източнокитайските авиолинии от Манила до Шанхай, както и четириседмична забрана за полет UL866 на Шриланкските авиолинии от Коломбо до Шанхай, считано от 17 август. Причината е, че на тях бяха установени пътници, заразени с COVID-19, предава радио Китай.

От „Етихад Еъруейз“ обявиха, че въвеждат изискване всички пътуващи от Шанхай до Абу Даби, както и преминаващите транзитно през града, да бъдат тествани за COVID-19 до 48 часа преди полета им и при качване в самолета трябва да удостоверят, че тестът им е отрицателен.

През последните седмици, с възстановяването на повече международни полети, в Китай отново се появиха случаи на внасяне на вируса от чужбина. Така например, от 25-те случая, регистрирани във вторник, 16 са при хора, пристигнали от други страни. От юни до момента бяха прекратени временно полети от Банкок и Дака до Гуанджоу и от Кайро до Чънду.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"