TikTok: Сътрудничим изцяло в разследването на френските власти за защита на личните данни

https://www.24chasa.bg/novini/article/8904932 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

TikTok сътрудничи изцяло в разследване на френския национален орган за защита на данните по отношение на опасенията за поверителност, съобщиха от компанията. „Основният приоритет на TikTok е защита на личния живот и безопасността на нашите потребители. Ние сме запознати с разследването на Националната комисия за информатика и свобода (НКИС) и им сътрудничим“, заяви за вестник „Глобал таймс“ официален представител на популярното приложение за видеосподеляне, предава радио Китай.

Говорител на комисията съобщи по-рано пред агенция „Ройтерс“, че „разследването засяга нивото на информация, предоставяна от потребителите на TikTok и как те могат да упражняват правата си, потока от данни, излизащи от ЕС, и мерките, предприети за защита на непълнолетни лица“. „Към днешна дата НКИС продължава разследването си и участва в текуща европейска работа по въпроса“, посочва „Ройтерс“.

TikTok има 4,4 милиона активни потребители месечно във Франция, 5,5 милиона в Германия и 5,4 милиона във Великобритания към 15 юни, според компанията за анализи Take Some Risk Inc.

След решението на правителството на САЩ да забрани приложението в страната, битката за TikTok се премества в Европа, смятат анализатори.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември