Кадрова криза на барикадите, лагерите на протеста съвсем се изпокараха

https://www.24chasa.bg/novini/article/8906463 www.24chasa.bg
Адв. Николай Хаджигенов раздава яйца на протестиращи, които впоследствие биват хвърлени по сградата на Министерски съвет СНИМКА: Николай Литов

Раздорите между протестиращите се развихрят - триото обвинява ДБ, че иска партийно да яхне протеста, Орлов мост отговаря, че тримата търсят постове

"Редовната и видимо прекомерна употреба на всевъзможни ферментации" на Орлов мост притеснява Хаджигенов

Николай Хаджигенов от Отровното трио вече два дни поред зове във фейсбук да отидат хора за по 2-3 часа на барикадата пред Ректората, за да могат стоящите там в палатките да си идат до вкъщи.

Вчера той написа: "На барикадите пред МС и СУ всичко е спокойно, вече имаме тоалетна, а СО обещаха контейнер за боклук на ректората.

Имаме нужда от храна и вода за двете места, както и от хора на място.

Ако можете отделете час или два за да могат хората там да се приберат за малко."

Днес пак зове: "Някой да отиде за час или два поне на барикадата на СУ?" Явно протестът там е изпаднал в кадрова криза.

Преди няколко дни протестиращите се изпокараха. Демократична България изгони от Орлов мост другите протестиращи и те отидоха пред Министерския съвет и Ректората. Кръстовището пред СУ дори онзи ден бе освободено от протестиращите в знак на "добра воля", но после пак бе блокирано. Изглежда обаче няма достатъчно желаещи да лежат на палатки постоянно, затова Хаджигенов се моли за присъствие поне по час-два. 

Адвокатът е явно обезпокоен от поведението на хората на Орлов мост. След като Манол Глишев от "Правосъдие за всеки" написа във фейсбук как изгонили Мая Манолова и порица Триото, че се ръкува с Радев, а неговите охранители цензурират, сплашват и бият критиците на комунизма, путинизма и соцносталгията, Хаджигенов копира поста му и написа:

"Ако случайно се чудите как изглежда "яхване" на протеста от всевъзможни партийни и не само пристрастия, можете да видите.
Всъщност от ден първи сме поканили всички ЗАЕДНО в името на една обща цел!

Не сме оторизирали ниКОЙ да гони когото и да било или да се произнася от името на протеста!

Може би за първи път след обединението на траки, славяни, прабългари, отново сме всички заедно.

И не е нужно да се харесваме, трябва да се изтърпим за да можем да свършим нещо смислено.

За разлика от любовта, омразата е деструктивна и нанася само вреди.

Точно, както редовната и видимо прекомерна употреба на всевъзможни ферментации.

НЕ толерираме подобни прояви/изказвания по никакъв начин и спрямо никого."

Глишев не му остана длъжен и днес го обвини, че зарязва клиентите си, прави си самореклама и търси постове: 

Абсурдно и лицемерно е човек, който не се грижи за клиентите си, действа само с цел самореклама, определено се бори за висок пост, вече се е включил в негласно започналата предизборна кампания и е вечно в компанията на двама господа, които дори не си крият партийната привързаност, да обяснява как точно пък аз съм бил имал партийни пристрастия. Единственото, което съм способен да яхна, е някоя симпатична дама. Колкото до ферментациите - наздраве!
(Между другото, нужна е хигиена. Корупцията трябва да се сваля, но никак не е добре ултрадесни и крайнолеви да застават заедно. Тази комбинация води до авторитаризъм.)