Биологичните продукти HMI® BIOFORCE - устойчиво почистване, контрол на миризми и оползотворяване на отпадъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8908031 www.24chasa.bg

Почистването стои в основата на поддържането на хигиенична и здравословна жизнена среда. Употребата на конвенционални почистващи препарати е най-често използваният метод за справяне със замърсяванията. Но освен тях в последните години се разработват и произвеждат иновативни продукти, съдържащи жизнеспособни непатогенни микроорганизми.

Знаете ли, че в сравнение с традиционните почистващи препарати, биологичните продукти постигат същите, а дори и по-добри резултати в борбата със замърсяванията?

За щастие, с напредването на биотехнологиите, вече има достъпни биологични продукти за устойчиво почистване, контрол на миризми и оползотворяване на отпадъци, които не само щадят околната среда и здравето на хората, но и подпомагат естествените процеси на биоразграждане в природата.

Биологичните продукти HMI® BIOFORCE - устойчиво почистване, контрол на миризми и оползотворяване на отпадъци

"ХИГИЕННО-МЕДИЦИНСКА ИНДУСТРИЯ" ООД (ХМИ) e сред първите компании в Източна Европа, създали ново поколение биологични препарати на базата на непатогенни микроорганизми и ензими - HMI® BIOFORCE, които решиха множество доскоро неразрешими проблеми в почистването и елиминирането на неприятни миризми. Използвайки естествени биологични процеси и компоненти от природата, те работят безпогрешно и ефективно там, където други продукти са неприложими.

Биологичните продукти HMI® BIOFORCE - устойчиво почистване, контрол на миризми и оползотворяване на отпадъци

Какво представляват и как работят биологичните продукти от серията HMI® BIOFORCE?

Това са препарати в течна или прахообразна форма, съдържащи спори на непатогенни микроорганизми, ензими и хранителни вещества. Когато препаратът попадне върху органичните замърсители (отпадъците от нашия бит), „добрите“ бактерии се активират и започват да произвеждат ензими, разграждащи органичните отпадъци до прости вещества, които бактериите използват като храна и източник на енергия. Наличието на храна и влага благоприятства развитието на бактериите, които продължават да се хранят и увеличават броя си, докато източникът на храна, а именно органичните замърсявания, не бъдат напълно разградени. След което жизненият им цикъл приключва.

Този процес е напълно естествен, а микроорганизмите могат да бъдат намерени в почти всички местообитания на планетата ни. Те обслужват основните функции в различни екосистеми. Чрез добавянето на достатъчно голям брой непатогенни микроорганизми, подбрани спрямо съответния замърсител, ние можем да ускорим този природен процес и без усилия и вреда за околната среда да постигнем устойчиви резултати, непосилни дори за механичното почистване.

Кои са сферите на приложение и предимствата на тези продукти?

Биологичните продукти от серията HMI® BIOFORCE намират широко приложение както в индустрията, така и в домакинството. Обособени са следните 5 категории продукти спрямо ефекта и целта на приложението:

- елиминиране на неприятни миризми;

- почистване и поддръжка на тръби и канали;

- почистване и поддръжка на септични ями и отходни системи;

- почистване и поддръжка на мазниноуловители;

- третиране на отпадъчни води;

Биологичните продукти са високоефективни и резултатът от употребата им като средство за отстраняване на органичните замърсители е видим. При това за действието им е характерен натрупващ ефект – колкото по-постоянна е употребата им, толкова по-малко нови замърсявания се образуват.

Какви решения предлагат?

Използвайки силата на природата, биологичните продукти HMI® BIOFORCE предлагат решения за редица неразрешими досега проблеми в сферите на почистването и подобряването на околната среда. Използването на естествени биологични процеси е иновативен и екологичен метод за отстраняване на органичните замърсители.

 

 

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега